Pro DJ community

Keuze gear – keuze gear

Keuze gear – keuze gear

Je bent er ondertussen wel uit of het een drive-in show wordt of dat je echt als DJ aan de slag gaat. Dan heb je alsnog in beide gevallen een belangrijke keuze te maken. Namelijk welke DJ gear kies je?

Er is een overvloed aan keuze in gear. Ik wil je graag helpen de juiste gear te kiezen.

Er zijn veel merken beschikbaar en zelf heb ik ook meerdere merken geprobeerd en op gedraaid. Zelf ben ik altijd fan geweest van Pioneer. Het is net wat degelijker dan de rest en voelt ook degelijker en professioneler dan de concurentie van Pioneer.

Ook binnen pioneer heb je nog enorm veel keuze. Er zijn DJ controllers, DJ sets, CDJ’s en DJM’s. Maar wat kies je wanneer? Niet iedereen heeft het ruime budget beschikbaar om voor de top of the bill te gaan.

De links die ik geef in dit artikel verwijzen meteen naar de juiste artikelen en geven KORTING of een leuke extra! Daarbij weten veel mensen het niet, maar deze website is goedkoper dan Bax-shop! Bax-shop is inmiddels de grootste maar niet meer de goedkoopste.

CDJ2000, CDJ2000 NXS en CDJ2000 NXS2 & DJM 900 en DJM 900 NXS

Net noemde ik het al even, TOP OF THE BILL! Hierboven gesorteerd op versie waarvan Pioneer CDJ-2000 NXS2 de nieuwste is. Als je ergens deze spelers op de kop kan tikken dan moet je dat meteen doen. Dit in combinatie met de DJM (DJ Mixer) heb je gewoon de top te pakken.

Dit is de set die je overal tegenkomt in clubs en op festivals. Het is de standaard om op te spelen. Dus het is logisch als je een dergelijk set aanschaft. Alleen de sets zijn wel enorm duur.

Let op dat je minimaal 2 CDJ’s nodig zult hebben en 1 DJM voor het geval je dat nog niet door had.

DJ Controller

Er zijn tegenwoordig heel veel DJ controllers te vinden. Varierend (ook van pioneer) tussen de €200 en €2000. Er zit echter heel veel verschil tussen een goedkope en een duurdere variant.

De goedkope variant is vaak puur een controller van je laptop. Kijk maar eens goed, deze controllers hebben geen eigen scherm en werken ook NIET stand alone. Daarom zijn deze zo goedkoop. Je hebt er altijd je laptop met software bij nodig als je deze wilt gebruiken.

De duurdere werken wel stand-alone, daarom zou ik sneller voor deze controllers kiezen. Ook zijn ze relatief goed betaalbaar. Pioneer XDJ-RX2 rekordbox DJ speler is een erg mooie en complete controller! Via deze link krijg je er een USB stick van 32 GB gratis bij.

Direct besparen op DJ gear bij ToneControl.nl

Monitoren

Nee ik bedoel niet van die schermen voor je computer. Voor een DJ heb je twee soorten monitoren. De ene is voor als je aan het optreden bent. Dit zijn de monitoren die naast je staan of liggen. In de zaal sta je bijna altijd achter de speakers en hoor je niet goed wat er over het zaalgeluid klinkt (PA). Daarom worden er monitoren voor je neergelegd zodat jij kunt horen wat je doet.

Dan heb je nog de monitoren die je hebt als je thuis draait of muziek maakt. dit zijn studio monitoren, heel wat anders! Deze monitoren klinken vaak super zuiver en brengen de muziek zo ‘vlak’ mogelijk over. Perfect om muziek mee te maken zonder dat de muziek beïnvloed is door de fabrikant om het geluid ‘mooier’ te laten klinken. Deze monitoren gebruik je in je studio ook als je oefent met draaien. Het geluid is vaak verbazingwekkend goed en hard genoeg om te oefenen met mixen en draaien.

Zo’n setje studio monitoren zul je dus ook kunnen aanschaffen als je gaat draaien. Let op dat de prijs voor deze monitoren heel vaak per stuk is! Het is ook geen probleem om te draaien op de geluidsset, hi-fi toren en wat dan ook wat je al thuis hebt staan. Klik op bovenstaande banner om set-deals te vinden. Je vind controllers of DJ sets compleet met monitoren op deze site!

TE KOOP

Wegens het verleggen van ambities en mooie NIEUWE PROJECTEN bied ik de website en/of domeinnamen te koop aan.


Domeinen: musicnation.nl, music-nation.nl en musicnation.be

€ 1500


incl. website, website members, kvk bedrijfsnaam:

€2750


incl. 5400+ members Facebook pagina:

€5000