Pro DJ community

Functies, tips & trics – Loop

Functies, tips & trics – Loop

Oefeningen

Oefen met loops maken met de ‘4 beat loop’ functie en oefen met de handmatige functie met de ‘IN’ & ‘OUT’ knoppen.

Haal de loop terug met de ‘reloop/exit’ knop.

Pas de loop aan door op ‘out’ te drukken.

Maak een hot cue loop.

Let op!

Ondanks de quantize functie zijn loops toch altijd, ja altijd, net wat minder strak op de tel dan een digitaal geproduceerd modern (house) nummer. Wat ik daarmee wil zeggen is dat als je een loop laat doorlopen deze altijd net naast je nummer gaat lopen (ik ga er vanuit dat je de Sync NIET gebruikt). Probeer het maar eens uit: maak een 4 beat loop van een nummer van 128 bpm. Zet dit nummer op de beat in op een andere nummer met 128 bpm en laat het doorlopen. Waarschijnlijk merk je binnen 16 of 32 tellen al dat je nummer er aardig langs begint te lopen.

Houdt er dus rekening mee dat je loop altijd wat van de beat afloopt en je deze dus met de hand op de beat moet blijven leggen tijdens het overmixen.

CDJ-2000 Nexus

Deze notitie geldt ook voor de XDJ-RX2, XDJ-RR, XDJ-1000MK2 en andere spelers of controllers.

Je kunt zien bij deze speler dat het knopje 4 beat loop niet meer op de spelers zit. De functie is er echter nog wel. Houd als je een loop wilt maken de ‘IN’ ingedrukt. Je ziet het scherm knipperen en je hebt een 4 beat loop. Als je de knop nog wat langer ingedrukt houdt heb je een 8 beat loop.

Ook kun je dit doen door op ‘loop mode’ te drukken en vervolgens de lengte van je loop te selecteren met de ‘needle search’ bar.

Bij de CDJ-2000 nxs 2 is het knopje wel weer terug. Waarschijnlijk snapten veel mensen de bovengenoemde functie niet helemaal. Jij nu wel, dus gebruiken maar!

ARTIST

Onder iedere video plaats ik een artiest welke ik volg en die gratis remixen aanbiedt. Op deze manier kun jij meteen beginnen met een muziek collectie opzetten!

TE KOOP

Wegens het verleggen van ambities en mooie NIEUWE PROJECTEN bied ik de website en/of domeinnamen te koop aan.


Domeinen: musicnation.nl, music-nation.nl en musicnation.be

€ 1500


incl. website, website members, kvk bedrijfsnaam:

€2750


incl. 5400+ members Facebook pagina:

€5000