Pro DJ community

Functies, tips & trics – Gainen

Functies, tips & trics – Gainen

Oefen ermee en luister naar het verschil tussen twee nummers. Gooi het nummer ineens over van de één naar de ander voor het gainen en doe dit na het gainen ook weer. Hoor je het verschil?

Als je als DJ achter de speakers staat hoor je dit verschil minder. Daarom is het des te belangrijker dat je dit goed onder de knie hebt.

Let op!

Voor de één logisch, voor de ander misschien niet. Je ziet dat ik mijn gain van het nieuwe nummer aanpas in de mix/overgang. Ik zet de volumes hier nog niet even hoog. Dit doe ik niet omdat ik weet dat de bas er nog niet in zit. De VU meter geeft het volume aan als optelsom van al het geluid, bas/laag, mid en high. Als ik de bas heb uitgedraaid krijg ik op de VU meter dus het volume van de mid en high. Als ik de bas er ineens indraai komt er dus aanzienlijk wat volume bij want dit wordt opgeteld bij de rest van het geluid, zo kun je aardig uitschieters krijgen.

Daarom altijd de gain afstellen als je de EQ recht hebt staan. Dat is dus waarom ik zeg dat je dit doet voor je het nummer gaat inmixen.

ARTIST

Onder iedere video plaats ik een artiest welke ik volg en die gratis remixen aanbiedt. Op deze manier kun jij meteen beginnen met een muziek collectie opzetten!

TE KOOP

Wegens het verleggen van ambities en mooie NIEUWE PROJECTEN bied ik de website en/of domeinnamen te koop aan.


Domeinen: musicnation.nl, music-nation.nl en musicnation.be

€ 1500


incl. website, website members, kvk bedrijfsnaam:

€2750


incl. 5400+ members Facebook pagina:

€5000