Pro DJ community

Mixen – Beatmatchen

Mixen – Beatmatchen

De eerste stap van een soepel beatmix is het beatmatchen. Het is belangrijk dat je de muziek en de stappen die nodig zijn voor het beatmatchen snapt en onder controle hebt. Beatmatchen is de eerste stap naar beatmixen.

Stappenplan

Oefening 1

Zet op allebei je spelers hetzelfde nummer klaar. Stel je Cue in en zet je pitch en gain gelijk. Tref eigenlijk de voorbereidingen die je normaal gesproken ook zou treffen voor je een nummer instart.

Zet van het nummer wat speelt de fader helemaal omhoog. Het nummer wat je in gaat mixen ergens rond de 7 (70%). Tel met het nummer mee en zet op de juiste tel je nieuwe in te mixen nummer aan. Nu is het luisteren en oefenen met bijsturen. Draai aan je jog wheel om te luisteren wat er gebeurt. Moet er wat bij? Of moet er wat af? Als je de beats op elkaar hebt zitten kun je langzaam je nieuwe nummer vol volume geven en je oude nummer uitfaden.

Probeer het uitfaden precies op het einde van een bepaald blokje te laten eindigen. Dit voelt het meest natuurlijk en is ook iets wat je eind van dit hoofdstuk moet kunnen.

Als je dit bijsturen, instarten en faden onder de knie hebt gaan we door naar oefening 2.

Oefening 2

Pak twee verschillende nummers en probeer hetzelfde als bovenstaande opdracht te doen. Bereid je nummers voor door te cue’en, gainen en pitchen. Nu komt er een stukje BPM bij kijken, zet je BPM gelijk. Fader nummer wat speelt vol aan, fader nieuwe nummer op 7.

Wacht op het outro van je nummer wat speelt, zet je nieuwe nummer. Nu mag je je nummer weer op elkaar leggen door te draaien aan je jog wheel. Doe dit keer op keer, spoel stukje terug en probeer het opnieuw als het niet lukt. Hou vol! Het is veel oefenen en valt misschien niet mee maar je zult het onder de knie krijgen!

Maak je mix af en fade op de juiste momenten. Let er op dat je het faden niet te snel maar ook niet te langzaam doet. Dit ga je vanzelf aanvoelen. Tel de blokjes mee in je hoofd en begrijp de nummers die je draait. Dan zul je vanzelf aanvoelen of je iets sneller of iets langzamer zult moeten gaan faden.

Challenge

Draai 3 nummers achter elkaar. Doe of je live draait en maak je overgangen. Stop niet, spoel niet terug maar leer van wat je goed en fout doet. Draai deze korte setjes een paar keer tot je weet hoe je de mixen op welke momenten moet maken. Dat geeft een patij voldoening, of niet?!

Artist

Onder iedere video plaats ik een artiest welke ik volg en die gratis remixen aanbiedt. Op deze manier kun jij meteen beginnen met een muziek collectie opzetten!

TE KOOP

Wegens het verleggen van ambities en mooie NIEUWE PROJECTEN bied ik de website en/of domeinnamen te koop aan.


Domeinen: musicnation.nl, music-nation.nl en musicnation.be

€ 1500


incl. website, website members, kvk bedrijfsnaam:

€2750


incl. 5400+ members Facebook pagina:

€5000