DJ lessen online

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel bedrijven en dj’s die DJ lessen online aanbieden. Omdat DJ worden helemaal hot is zijn de dj scholen dat ook ineens. Er zijn wel wat zaken waar je op moet letten wil je een goede DJ school kiezen. Want iedereen kan tegenwoordig een website online zetten en zeggen dat hij DJ cursussen en dj lessen aanbiedt.

Online DJ cursus of muziekschool

Om te beginnen is er een wezenlijk verschil tussen een online DJ cursus of online video cursus en fysieke lessen. Ook in de fysieke lessen zul je weer onderscheidt moeten maken tussen privé lessen en klassikale lessen en lessen door een (muziek) school of door een DJ met ervaring (persoonlijke lessen).

Het hangt er ook een beetje vanaf wat jouw voorkeur heeft om hier een keuze in te maken. Het hoeft niet zo te zijn dat de muziekschool van mindere kwaliteit is dan de online video cursus bijvoorbeeld. Het hangt erg af van wie de lessen aan jou geeft en wat zijn belang is bij de lessen. Daar meteen even op inhaken hoor:

Ik ben de online video cursus en DJ bootcamp begonnen met de ambitie mensen te helpen en een paar stappen over te laten slaan waar ik zelf in jaren ervaring achter heb moeten komen. Er is van mij geen belang dat jij boekingen van mij overneemt en ik ben niet bang dat jij mijn concurrent gaat worden. Vraag je ditzelfde eens af bij een lokale DJ school? Dit zijn vaak DJ’s uit de omgeving die anderen uit de omgeving gaan leren DJ te worden. Ik heb meteen mijn vraagtekens bij of zij jou wel alles gaan vertellen. Want jullie kunnen in dezelfde plaatselijke clubs optreden, dus jullie zullen elkaar snel in de weg zitten. Dat is bij onze online cursus niet het geval.

Online DJ lessen

Vraag jezelf vooral ook af: Wil ik in een stoffige muziekschool naar een DJ school of ga ik op mijn eigen tempo op mijn eigen DJ set in mijn eigen studio de cursus volgen? Misschien geef ik het antwoord al, maar het lijkt mij ook geen moeilijke keuze. Alles wat je moet weten wordt je verteld in de online DJ cursus. Nu hoor ik je denken, “ja maar als ik naar een DJ school ga dan kan ik tenminste vragen stellen”. Klopt, dat kan bij Music nation ook! Op meerdere manieren zelfs. Je kunt in ons backstage een lounge vinden, dit is een forum waar jij al jouw vragen kunt delen met mensen die in hetzelfde proces zitten als jij. Je kunt meteen connecten, vrienden toevoegen en mooie samenwerkingen beginnen. Heel belanrijk voor DJ’s is netwerken, dus daar kun je meteen mee beginnen bij ons. Ook kun je kiezen voor een bootcamp. Bij de bootcamp stoom ik je in 6 weken klaar tot professioneel DJ. Je kunt 10x een half uur lang alle vragen stellen die je hebt, of het nu over draaien, mixen of branding gaat maakt niets uit.

Kiezen

dj lessen kiezen, wie kies jij, ervaring
Voor welke DJ zou jij kiezen? Die van bovenstaande foto of de pro van onderstaande foto?

Hoe vind je een betrouwbare DJ school of DJ cursus? Dat kan lastig zijn of lastig lijken. Ik denk dat het belangrijk is dat je kijkt ten eerste naar de professionele uitstraling. Dit klinkt misschien stom, maar als mensen het als een serieus bedrijf aanpakken dan zal dat ook terug te zien zijn in het lesprogramma, de opbouw, de kwaliteit van de lessen en de service. Iemand die gewoon leuk een paar lessen geeft voor een paar tientjes per uur wat je ook nog eens contant mag afrekenen zal niet dezelfde kwaliteit of service kunnen bieden als diegene die het serieus aanpakt. Het kaf van het koren scheiden.

Hoe lang heeft de DJ ervaring die jou lessen geeft? Zelf heb ik bijna 20 jaar en 1250 optredens ervaring. Dit is heel wat meters die ik gemaakt heb, en in die jaren heb ik ontzettend veel geleerd. Van coronaproof feestjes voor 4 personen tot tenten voor 4000 personen heb ik gedraaid. Ieder feest is heel anders en moet je heel anders draaien. Dat is wat ik je allemaal kan meegeven en waar ik mijn ervaring op jou kan overdragen.

Wat wil je leren? Veel dj scholen en online cursussen of tutorials richten zich puur en alleen op het mixen. Heel raar! DJ’en is een bedrijf runnen, muziek zoeken, branding, muziek snappen, mixen, effecten gebruiken, optreden voorbereiden, dj gear snappen en nog veel meer! Hier mis ik wat zaken van in andere opleidingen. Op de website van Music nation kun je alle onderdelen en alle hoofdstukken vinden. Heb je al kennis over een bepaald onderwerp dan skip je een hoofdstuk, betaal je er niet voor en kies je wat jou wel interessant lijkt.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Dit kun je niet van te voren zeggen. Vergelijk het een beetje met autorijden en rijlessen. De één haalt zijn rijbewijs na 20 lessen omdat hij al veel scooter heeft gereden en veel heeft deelgenomen in het verkeer. Een ander zonder ervaring heeft misschien 50 lessen nodig. Zo is het ook een beetje met het draaien. Heb je al ervaring en kennis dan scheelt dat natuurlijk. Ook als je muzikale kennis hebt en bijvoorbeeld het tellen al kunt en de muziek snapt. De ander kent juist weer de apparatuur en de techniek erachter. Dit zal veschillen van persoon tot persoon. Let wel dat dit vooral betrekking heeft op het mixen! De andere lessen kun je zien als presentaties waar je meteen kennis uit opdoet en meteen mee aan de slag kunt.

Hier bij Music nation is het zo dat je meteen toegang krijgt tot je lessen bij aankoop. Deze lessen kun je altijd terug blijven kijken! Dus als je er even niet uitkomt pak je gewoon weer die ene les erbij en kijk je nog eens goed. Zo kun jij stap voor stap op je eigen tempo de cursus volgen. Het is dus niet zo als bij een fysieke DJ school dat jij meer lessen en meer uren naar de school moet om alles te leren. Pure winst dus, in tijd en in geld!